Şölen Nutymax Sütlü daha fazla çikolata ve daha fazla krema ile lezzet sınırlarını zorluyor. Çıtır gofretinin içindeki bol krema dolgusu ile hem hafif hem de uzun süre damaktan gitmeyecek bir tat yaratıyor. Sütlü Nutymax ise çıtır gofretinin içindeki kremasında yüzde 50 oranında artırılan süt ve fındık püresi ile lezzetin doruğuna çıkarıyor.
Çikolata yapılırken, kakao ağacından toplanan çekirdekler kurutulur. Fırınlanıp kavrulduktan sonra kakao tozu ve yağı olarak ayrıştırılır. Farklı yoğunluktaki çikolataları elde edebilmek için farklı oranlarda kakao kuru maddesi, kakao yağı, vanilya, süt tozu, şeker ilavesi yapılır ve son hali verilir.
Çikolata, sıcaktan, nemden ve kokulu ortamdan uzak tutulmalıdır. Buzdolabına konulmamalıdır. Buzdolabına konulmuş çikolata ani sıcaklık değişiminden dolayı homojenliğini kaybeder. Bu durumda kakao yağı üste çıkar ve çikolata üzerinde beyaz bir tabaka oluşur. Çikolatayı saklamak için en uygun sıcaklık 16-18 derecedir.
Yorum bulunamadı