Pınar Balık ailesinin özel yerli ve denizden avlanan çim çim karidesi Pınar Karides ile karides tava, karides güveç ve tereyağlı karides gibi beğenilen gurme lezzetleri evde hazırlamak artık daha kolay.
Pişirme önerileri:
Karides Salata
4 su bardağı su bir tencerede kaynatılırken, ½ tatlı kaşığı tuz, ½ yemek kaşığı limon suyu ve ½ yemek kaşığı sirke ilave edilir. Kaynamakta olan suya, önceden çözündürülmüş 1 paket karides ilave edilir. 1 dakika sonra haşlanmış olan karidesler alınır ve soğuk su içinde 1-2 dakika bekletilip çıkarılır. Üzerine 4 yemek kaşığı zeytinyağı ve ½ limon suyu ilave edilir. İsteğe bağlı olarak, tuz, marul ve maydanoz ile servis yapılır.
Karides Tava
2 yemek kaşığı tereyağı önceden ısıtılmış tavada eritilir. 1 adet küçük boy küp şeklinde doğranmış soğan ve 2-3 adet küp doğranmış biber tavaya eklenir. Yaklaşık 3-4 dakika sote edilir. Bu karışıma 2-3 adet orta boy kabukları soyulup iri küp şeklinde doğranmış domates ve 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilir. Domatesler suyunu çektikten sonra önceden çözündürülmüş 1 paket karides bu karışıma ilave edilir. 2,5-3 dakika kadar pişirildikten sonra servis yapılır.
Yorum bulunamadı