Adına ve tadına aşina olduğumuz bu köfte lezzeti, Pınar İllaki Tekirdağ Köfte ile orijinal formülüne sadık kalan pratik köfteler ile 8 dakikada sofralarınızda.
1920'li yıllarda Selanik'ten göç edenlerin Tekirdağ bölgesine getirdiği bilinen bu eşsiz lezzet, Tekirdağ köfte tarifi, Pınar güvencesindeki dana etinin kaburga ve antrikot etleri ile kuzu etinin soğan, sarımsak, maydanoz ve baharatlardan oluşan malzeme ile önce iki kez çekilmesinden, sonra da bir gün dinlendirilmesiyle yapılır. Tekirdağ köftenin esnek kıvamlı yapısı da orijinal tarifinin bir özelliğidir.
Yapılışına ait bu özel formül, lezzetli ve pratik İllaki Tekirdağ Köfte’de de aynen yaşatılmaya devam ediyor.
Pınar İllaki Tekirdağ Köfte katkısız bir şekilde üretilir. Katkısız üretim, kıyma, baharat ve ekmek dışında hiçbir malzemenin kullanılmadığı anlamına gelir. Evinizde hazırladığınız köftenin malzemelerinden farkı yoktur, aynısıdır.
Pınar Tekirdağ Köfte’nin üretiminde IQF adı verilen hızlı ve şok dondurma teknolojisi kullanılır. IQF sistemiyle köftelerimiz dakikalar içinde tek tek dondurulur. Bu sayede köftelerin lezzeti ve yapısı bozulmaz. Köfteler birbirine yapışmaz.
Pişirme şekli: Önceden ısıtılmış yağsız tavada Pınar Tekirdağ Köfte’nizi sık sık çevirerek 7-8 dakikada servise hazır hale getirebilirsiniz. Çözünmesini beklemeden pişiriniz.
Yorum bulunamadı