
- Bu ürünle birlikte paketler
- Yumurta — 8 adet
- Domates — 4 adet
- Soğan — 2 adet
- Dolmalık biber — 2 adet
- Sarımsak — 4 diş
- Zeytinyağı — 4 yemek kaşığı
- Toz kırmızı biber, kimyon, kişniş — damak zevkine göre
- Tuz ve karabiber — damak zevkine göre
- Patates — 500 g
- Soğan — 2 adet
- Yumurta — 6 adet
- Zeytinyağı — 6 yemek kaşığı
- Tuz — damak zevkine göre
- Tam tahıllı ekmek — 4 dilim
- Avokado — 2 adet
- Beyaz peynir — 200 g
- Zeytinyağı — 4 yemek kaşığı
- Limon suyu — 2 yemek kaşığı
- Tuz ve karabiber — damak zevkine göre
- Kruvasan — 4 adet
- Jambon — 200 g
- Edam peyniri — 200 g
- Yunan yoğurdu — 400 g
- Bal — 4 yemek kaşığı
- Ceviz — 100 g
- Spagetti — 400 g
- Pesto Sosu
- Kiraz Domates
- Mozzarella
- Ton balığı (konserve) — 400 g
- Patates — 400 g
- Yeşil fasulye — 200 g
- Yumurta — 4 adet
- Domates — 4 adet
- Ançuez — 8 fileto
- Zeytinyağı — 4 yemek kaşığı
- Tuz ve karabiber — damak zevkinize göre
- Tel şehriye — 400 g
- Karides — 300 g
- Midye — 300 g
- Beyaz balık — 300 g
- Domates — 4 adet
- Sarımsak — 4 diş
- Safran — 1 çay kaşığı
- Balık suyu — 800 ml
- Zeytinyağı — 4 yemek kaşığı
- Bulgur — 200 g
- Domates — 4 adet
- Salatalık — 2 adet
- Soğan — 1 adet
- Maydanoz — 1 demet
- Nane — 1/2 demet
- Limon suyu — 4 yemek kaşığı
- Zeytinyağı — 4 yemek kaşığı
- Tuz ve karabiber — damak zevkinize göre
- Patlıcan — 4 adet
- Patates — 400 g
- Kıyma (dana veya kuzu) — 400 g
- Domates — 4 adet
- Soğan — 2 adet
- Sarımsak — 4 diş
- Baharatlar (tarçın, kimyon) — damak zevkinize göre
- Beşamel sos — 500 ml
- Zeytinyağı — 6 yemek kaşığı
- Patlıcan — 2 adet
- Kabak — 2 adet
- Domates — 4 adet
- Biber — 2 adet
- Soğan — 2 adet
- Sarımsak — 4 diş
- Zeytinyağı — 6 yemek kaşığı
- Baharatlar (kekik, biberiye) — damak zevkinize göre
- Çipura — 4 adet
- Limon — 2 adet
- Zeytinyağı — 6 yemek kaşığı
- Kekik — 4 dal
- Sarımsak — 4 diş
- Tuz ve karabiber — damak zevkinize göre
- Pirinç — 400 g
- Midye — 300 g
- Karides — 300 g
- Kalamar — 300 g
- Domates — 4 adet
- Sarımsak — 4 diş
- Safran — 1 çay kaşığı
- Balık suyu — 800 ml
- Zeytinyağı — 6 yemek kaşığı
- Tavuk kalçaları — 8 adet
- Limon — 2 adet
- Zeytin — 200 g
- Soğan — 2 adet
- Sarımsak — 4 diş
- Zencefil, zerdeçal, kişniş — damak zevkinize göre
- Zeytinyağı — 6 yemek kaşığı
- Kalamar — 8 adet
- Pirinç — 200 g
- Domates — 4 adet
- Sarımsak — 4 diş
- Zeytinyağı — 6 yemek kaşığı
- Yeşillikler (maydanoz) — damak zevkinize göre
4 Kişilik 5 Akdeniz Kahvaltısı
1.1. Şakşuka (Tunus, İsrail)
Malzemeler:
Tarif:
Soğan ve sarımsağı zeytinyağında soteleyin, doğranmış domates ve dolmalık biberi ekleyin. Yumuşayana kadar pişirin, ardından baharatlarla tatlandırın. Sebzelerin ortasında birkaç boşluk açın ve yumurtaları bu boşluklara kırın. Kapağını kapatın ve yumurtalar istediğiniz kıvama gelene kadar pişirin.
1.3. Patatesli Tortilla (İspanya)
Malzemeler:
Tarif:
Patatesleri ve soğanları ince dilimleyin, zeytinyağında yumuşayana kadar soteleyin. Yumurtaları çırpın ve patates-soğan karışımına ekleyin. Orta ateşte altın rengine kadar kabarana kadar pişirin. Ardından ters çevirip diğer tarafını da altın rengine kadar kızartın.
1.2. Avokado ve Beyaz Peynirli Tost (Yunanistan)
Malzemeler:
Tarif:
Ekmekleri çıtır çıtır olana kadar kızartın. Avokadoyu limon suyu ve zeytinyağı ile ezin, ekmeğin üzerine sürün. Üzerine beyaz peynir parçaları ekleyin ve tuz ve karabiberle tatlandırın.
1.4. Jambon ve Peynirli Kruvasan (Fransa)
Malzemeler:
Tarif:
Kruvasanları ortadan ikiye kesin, jambon ve peyniri içine yerleştirin. Peyniri eriyene kadar 180°C'de fırında pişirin.
1.5. Bal ve Cevizli Yunan Yoğurdu (Yunanistan)
Malzemeler:
Tarif:
Yoğurdu kaselere koyun, üzerine bal gezdirin ve kıyılmış ceviz serpin.
Tüm ürünler tek bir pakette:
4 Kişilik 5 Akdeniz Yemeği
1. Pesto Soslu Makarna (İtalya)
Malzemeler:
Tarif:
Spagettiyi haşlayın. Pesto sosunu ekleyin ve spagetti ile karıştırın. Kiraz domatesleri ve mozzarella toplarını ikiye kesin, makarnaya ekleyin.
3. Niçoise Salatası (Fransa)
Malzemeler:
Tarif:
Patatesleri ve yumurtaları haşlayın. Domatesleri kesin ve fasulyeyi hazırlayın. Tüm malzemeleri bir tabağa yerleştirin, ton balığı ve ançuezleri ekleyin, zeytinyağı ile tatlandırın.
5. Fideuà (İspanya)
Malzemeler:
Tarif:
Sarımsak ve domatesi soteleyin, safranı ekleyin. Deniz ürünlerini ve tel şehriyeyi ekleyin, balık suyunu dökün ve pişene kadar kaynatın.
Tek bir sette indirimli tüm malzemeler:
2. Tabbouleh (Lübnan)
Malzemeler:
Tarif:
Bulguru kaynar suyla ıslatın ve şişmeye bırakın. Sebzeleri ve yeşillikleri doğrayın. Tüm malzemeleri karıştırın, limon suyu ve zeytinyağı ile tatlandırın.
4. Musakka (Yunanistan)
Malzemeler:
Tarif:
Patlıcanları ve patatesleri kızartın. Kıymayı soğan ve domatesle pişirin. Patlıcanları, patatesleri ve kıyma sosunu kat kat dizin, üzerine beşamel sosu dökün ve fırında pişirin.
4 Kişilik 5 Akşam Yemeği
1. Ratatouille (Fransa)
Malzemeler:
Tarif:
Sebzeleri halkalar halinde doğrayın ve bir fırın tepsisine katmanlar halinde dizin. Zeytinyağı dökün, baharatlar ve yeşillikler ekleyin. 180°C’de yaklaşık bir saat pişirin.
2. Izgara Çipura (Yunanistan)
Malzemeler:
Tarif:
Balıkları temizleyin, tuz, karabiber, sarımsak ve kekik ile ovalayın. Limon suyu ve zeytinyağı dökün. Fırında ızgara yaparak altın renginde olana kadar pişirin.
3. Deniz Mahsullü Paella (İspanya)
Malzemeler:
Tarif:
Deniz mahsullerini sarımsak ile soteleyin, safran ve domates ekleyin. Pirinci ekleyin, suyu dökün ve su tamamen çekilene kadar pişirin.
4. Limon ve Zeytinli Fas Usulü Tavuk (Fas)
Malzemeler:
Tarif:
Soğan ve sarımsağı soteleyin, baharatları ekleyin. Tavuğu ekleyin, limon ve zeytinleri ekleyerek pişirin.
5. Pirinç Dolgulu Kalamar (İtalya)
Malzemeler:
Tarif:
Pirinç pişirin, yeşillikler ve sarımsak ile karıştırın. Kalamarları doldurun, bir tepsiye dizin, doğranmış domates ekleyin ve 180°C’de 30 dakika pişirin.
Tek bir setle tüm ürünler indirimli:
Belirli mevsim aralıklarında ekildikten sonra geçen süre zarfında tüketilmeye hazır hale gelen soğan kuru dökme, mutfakların vazgeçilmez malzemelerindendir. İçeriğindeki zengin vitamin ve minerallerle sayısız fayda sağlayan kuru soğan, tüm sofralarda oldukça sık bir şekilde kullanılıyor. Hem çiğ hem de pişmiş bir şekilde kullanılabilen, salata ve yemeklerin vazgeçilmezi kuru soğan, tüketicinin isteği doğrultusunda yemeklerin yanında sade bir şekilde de tüketilebiliyor.
Yorum bulunamadı