Bahçıvan Grana Padano Parmesan, sert ve açık sarımsı rengi olan bir peynir türüdür. Özel peynir türü olan Grana Padano Parmesan Peyniri'ni yemeklerin üzerinde sos olarak kullanmanın dışında salatalarda kullanarak lezzetli salatalar hazırlayabilirsiniz.
Hijyenik koşullarda ve el değmeden üretilen peynirler, besleyici ve lezzetlidir. Peynirin kalitesini etkileyen en önemli unsurların başında sütün taze olarak alınması, en uygun koşullarda korunması ve en hızlı şekilde işlenmesi gelmektedir. Bahçıvan Gıda'nın kendine ait süt toplama merkezleri bulunmaktadır. Üreticilerden alınan sütler en hızlı şekilde süt toplama merkezlerine aktarılır ve muhafaza edilir. Süt toplanma merkezlerinde ön kontrollerden geçen sütler tankerlere alınarak üretim tesislerine aktarılır.
Üretim tesislerinde kontrollerden geçen sütler pastörizasyon işlemine tabi tutulur. Pastörizasyon sütteki var olması mümkün zararlı mikropların arınması için yapılan bir işlemdir. Pastörize edilmiş sütler yapılacak peynire göre özel işlemlerden geçmektedir.
Peynir eğer hemen tüketilmeyecek ise, kendi ambalajında saklanmalıdır. Tüm peynir çeşitleri, ışıksız ortamda, buzdolabında muhafaza edilmelidir. Ambalajı açıldıktan sonra ise uygun bir saklama kabında, hava ile teması kesilerek korunmalıdır.
Yorum bulunamadı