Helva, tahin ve şekerden yapılan bir tatlı türüdür.
Koska helvalarını serin ve kuru bir yerde saklamalısınız. Helvanın ambalajı açıldıktan sonra tekrar ağzını sıkı bir biçimde kapatarak istenilen özelliklerini kaybetmesini engelleyebilirsiniz. Güneş ışığından uzak tutmalı, üzerine ağır bir yük koymayarak ezilmesini engelleyebilirsiniz.
Koska helvalarının içerisinde domuz yağı yoktur.
Helva, içerisinde koruyucu madde barındırmayan doğal ve bozulması güç bir gıdadır. Isı değişikliklerinde helvada yağlanma olabilir ancak bozulmaz. Üstünü açık bırakırsanız nemlenme gibi bir durumla karışılabilirsiniz. Bunun çözümü helvanın üzerini bıçakla tıraşlamaktır.
Koska helvalarının kalitesi, tahin oranının yüksekliğinden ve üretimdeki ustalıktan kaynaklanır.
Yorum bulunamadı