Geniş bir kullanım alanı olan Kühne Soya Sosu, et, tavuk ve balık marine etmek, salataları tatlandırmak ve diğer soslarla ortaya yeni lezzetler çıkarmak için kullanılıyor. Sosun en yaygın şekilde tüketildiği besin ise pirinçli yemekler oluyor. Sos ayrıca tuz kullanımını azaltmak amacıyla da tüketilebilir. Sosun kullanım miktarı, tariflere ve kullanıcının damak tadına göre belirleniyor.
Kühne Soya Sosu, soya proteini, buğday unu, tuz, su ve koruyucu sodyum benzoat kullanılarak üretiliyor. Sosun içinde yağ ve şeker bulunmuyor. Soya sosu oda sıcaklığında bozulmuyor. Ancak tadının değişime uğramaması için ısı ve ışıktan korunması gerekiyor. Dolayısıyla şişesi açılıp kullanılmaya başlandıktan sonra sosun buzdolabında saklanması tavsiye ediliyor.
Yorum bulunamadı